Top
Menu Luk
Sommerhus vinduer

Nye vinduer 


Projekt: nyt sommerhus

I forbindelse med købet af min mand og jegs nye sommerhus, er der en masse ting der skal ordnes. Man kan vidst godt kalde det for et projekt gør-det-selv i forhold småtingene. Det er et gammelt hus fra 1800 tallet, som trænger til en kærlig hånd, både udenpå og indvendigt. Der er i det hele taget ikke særlig meget i huset, som er værd at beholde. Dog synes vi at selve skelettet af huset er meget charmerende og derfor har vi valgt at beholde det. Stort set alt skal skiftes ud, bl.a. gulve og vinduer. Jeg synes vinduerne er rigtig vigtige, da det har stor betydning hvilken størrelse glas og placering og type man vælger. Derfor blev min og mand og jeg enige om at jeg primært skal stå for den opgave. I forhold til de nye vinduer er vi nok nødt til at gøre brug af professionel hjælp. Derfor har jeg sat mig for, at kigge udvalg, pris og anmeldelser igennem, for at vurdere hvorfra vi skal købe nye vinduer til vores sommerhus. 


Søgeprocessen

Der er en del jeg skal tage til overvejelse når man er i gang med søgeprocessen. Langsomt begynder man at få nogle krav, som f.eks. hvor mange års garanti der er, hvor dyr eller lav prisen er og om man kan få nogle rabatter i forhold til hvor mange vinduer man køber. Derudover skal jeg skal jeg finde ud af hvilken slags vindue, vi ønsker til vores sommerhus, både udseende, størrelse og type af glas. Jeg fandt ud af, at man rent faktisk godt selv kan montere vinduer, hvis man gerne vil spare penge. Men da hverken min mand eller jeg har særlig meget forstand på vinduer, vælger vi alligevel at få en professionel glarmester til at montere de nye vinduer i vores sommerhus. Så er vi også sikre på at det bliver gjort ordentlig i første omgang.  

Køb af nye vinduer

Jeg har valgt vi skal have to typer vinduer til vores sommerhus. Den første type vindue er et bondehusvindue, som skal placeres i køkkenet og generelt i alle værelserne. Derudover skal vi have udestueelementer placeret i vores stue, for at give en masse lys. Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang med projektet, da sommerhuset forhåbentlig skal ændres til et helårshus om nogle år og at vi dermed kan flytte rigtigt ind. 

Læs mere om reglerne for udskiftning af vinduer her