Top
Menu Luk
laasesmed

Låsesmed


Mandag morgen

Det var mandag morgen og jeg var igang med at lave morgenmad til min søn og jeg. Jeg skulle aflevere min søn i vuggestuen inden jeg selv skulle møde på arbejde. Det så umiddelbart ud til at blive en god mandag. Solen skinnede og min søn var i super godt humør og slet ikke besværlig, som han ellers kan være nogle af de andre dage. Jeg var igang med at lave spejlæg på panden og riste morgenboller på brødristeren. Jeg satte min søn i hans stol ved spisebordet og serverede hans mad på en tallerken og derefter mit eget ved siden af. Vi hyggede os og havde de mor og søn snakke man nu kan have med en søn på 3 år. Bagefter gav pakkede jeg min søns taske med madkasse og skiftetøj. Og så var vi ellers ved at være klar til at komme afsted. Jeg hjalp min søn med at få overtøj på og med det samme kom jeg i tanke om det var storskralds dag. En gang hver anden uge, sætter man storskrald ud om morgen, så det var vigtigt for mig, at få det gjort inden vi tog afsted. Jeg bad min søn vente i lejligheden med hans bamse imens jeg gik ned med storskraldet. Vi havde en masse papkasser og andet gammelt ragelse, som vi skulle af med. Jeg skyndte ned i kælderrummet for, at hente det og det tog mig omkring to omgange, at gå frem og tilbage med det.

Uheldet skete

Da jeg færdig med at stille storskrald ud, skyndte jeg mig tilbage i lejligheden. Jeg havde nok været væk i omkring 5-7 minutter. Da jeg tager i håndtaget på hoveddøren ind til lejligheden åbner den ikke. Og jeg kan mærke hvordan panikken hober sig op. Jeg tjekker alle min lommer i bukserne, og trøjen. Og der er intet spor af nogen former for nøgler. Jeg kaldte på min søn gennem døren for, at høre om han var okay og han havde det fint. Han forstod bare ikke hvorfor hans mor ikke kom ind til ham, i stedet for at snakke igennem hoveddøren. Jeg tog min telefon frem og googlede med det samme efter en låsesmed. Der kom massere priser og alt muligt andet frem. Og så tænkte jeg, at der burde jo være en låsesmed, som kunne komme ud med det samme. Jeg prøvede at google “låsesmed akut” og her fandt jeg en låsesmed så kunne være her inden for en halv time. Jeg ringede låsesmeden op, som spurgte hvad der var sket og ganske rigtig, ville han komme ud til os og få låst døren op inden for en halv time.

Låsesmeden i redningsaktion

Efter at jeg havde lagt på med låsesmeden, gik tiden simpelthen så langsomt. Jeg blev ved med at kigge på klokken og den flyttede sig dårlig nok et minut. Jeg valgte derfor at slå tiden ihjel med at snakke med min igennem døren. Jeg foreslog vi skulle lege en leg, hvor man skulle tænke på noget man kan se og så skulle den anden gætte tingen. Det synes min søn var rigtig sjovt og samtidig var jeg sikker på hvad der skete på den anden side af døren. Og lige pludselig dukkede låsesmeden op. Jeg fortalte endnu engang hvad der var sket og låsesmeden gik straks i gang. Det tog ham ikke mere end et par minutter og så var døren låst op. Jeg løb ind og krammede min søn og var meget taknemmelig for, at der ikke var sket mere end det. Jeg betalte låsesmeden og så fik jeg ellers afleveret min søn i vuggestuen og bagefter tog jeg på arbejde. Det var noget af en start om mandagen. 

Læs mere om hvad låsesmede laver her