Top
Menu Luk

Forår i havenNår blomsterne springer ud, solen skinner, himlen er blå, og foråret bare gør alting dejligt, er jeg ekstra glad for, at jeg har mit hus med have. Jeg nyder livet udendørs hele året, men især i denne tid giver det så meget mening at have en have. Vi bruger enormt meget tid i haven. Børnene leger, og min mand og jeg luger ukrudt, slår græs, planter kartofler, kål, og gulerødder i køkkenhaven og tomater, squash, agurker og krydderurter i drivhuset. Vi lægger løg ned, så der næste år kommer endnu flere smukke blomster op, når det bliver april eller maj, og foråret gør sit indtog. Hvis det ikke havde været for den gode økonomiske rådgivning, vi fik fra Kim Hersland i forbindelse med flytningen, er det ikke sikkert, vi ville have været her i dag. Jeg er meget taknemmelig.

Akut brug for økonomisk rådgivning

Da vi skulle sælge vores lejlighed, viste det sig nemlig, at den var helt gal med økonomien i den andelsforening, vi boede i. Bedst som vi havde sat lejligheden til salg og var klar til at flytte, ringede andelsbestyrelsesformanden og fortalte, at lejligheden ikke var lige så meget værd, som vi havde fået oplyst. Faktisk var den nok en halv million mindre værd, sagde hun. Det sortnede for mine øjne, og lige med ét braste alle mine drømme. Vi havde allerede skrevet under på papirerne på et vidunderligt hus, vi havde set. Jeg googlede ”revisor”, og Kim Hersland dukkede op. Jeg skyndte mig at ringe til ham og forklare, at andelsforeningen for noget tid siden var overgået fra at værdisætte lejlighederne efter den offentlige vurdering til at gøre det gennem en privat vurderingsmand, og at der i den proces var gået noget galt, således at den fastsatte andelskrone viste sig ikke at være korrekt. Jeg bad ham hurtigst muligt se på foreningens regnskaber for at finde ud af, hvad vi så kunne sælge vores lejlighed for, for vi havde allerede skrevet under på huskøbet og ville meget nødigt miste huset.

Ikke flere overraskelser

Kim Hersland var heldigvis utrolig hurtig. Han forstod godt, at det var akut. Han fik tilsendt alle papirer og oplysninger, og inden længe havde han afdækket problemet. Bestyrelsen i foreningen havde simpelthen regnet andelskronen forkert ud, fordi de ikke havde vidst, at der er rigtig mange indtægter og udgifter, der skal med i regnestykket, og at det ikke er så simpelt. Det vidste Kim Hersland, fordi han er revisor, og man skal naturligvis altid benytte sig af en revisor. Vi solgte andelen for mindre end forventet, men vi havde stadig råd til huset, og vi kunne sove trygt om natten i vished om, at Kim Herslands arbejde havde sikret os, at vi ikke ville få flere grimme overraskelser.