Top
Menu Luk
blue baby

Steffen Brandt, Blue Baby


TV 2

Den danske public service tv-station TV2 undslipper ikke uden videre danskernes hukommelse. Men det gigantiske nyhedsmedie og brand kæmper mod et veletableret band, der har vundet Danmarks hjerte siden 80’erne. Kun søgemaskinernes algoritmer kan afgøre, hvem der løber afsted med førstepladsen – Måske steffen Brandts stemme kan gøre en forskel for TV-2.

Fantastisk Toyota med Duggede Ruder

Det Aarhusianske band TV-2 debuterede med albummet Fantastiske Toyota i 1981. Albummet blev indspillet uden hjælp fra datidens pladeselskaber, og det endte da også med, at titelsangen blev det eneste nummer danskerne huskede. Det var først i 1983, da TV-2 udgav deres 3. album Beat, at bandet brød igennem. På albummet indgik nummeret Bag Duggede Ruder, som for alvor banede vejen for Steffen Brandt og TV-2.

Alle Tiders Største Landeplage

Siden debutalbummet fastholdt Steffen Brandt idéen om brugen af de poppede synthesizere og trommemaskiner. Men måske fandt forsangeren og resten af bandet sig først rigtigt til rette i det halv-elektroniske univers fra Beat-albummet. Bag Duggede Ruder blev af lytterne på P3 kåret til Verdens Bedste Danske Sang, hvor DR2 udnævnte hittet som Alle Tiders Største Landeplage i 2011. Det er i denne forbindelse interessant, at public service tv-stationen TV2 ikke med blandt medier, der fremhæver TV-2 blandt stjernerne.

Solo Steffen

Trods tæt trafik i Herning, så fastholder Steffen Brandt bandets statement fra 1990: “Vi Bliver Alligevel Aldrig Voksne”. Det har siden varslet om popmusikerens intention med branche-valget, der fortæller, at han er kommet for at blive. 

På albummet fra 1990 ligger drengene fra Aarhus sig ud med besætterne fra amerika. 90’erne var årene, hvor de amerikanske kunstnere for alvor brød igennem. Det var umiddelbart en kamp, der ikke kunne vindes med en enkelt sang. Hvilket sandsynligvis satte sig fast i forsangerens oprørske person. 19 år senere (2009) gik Brandt for første gang solo med dobbeltalbummet Baby Blue – Bob Dylan Gendigtet. Albummet og genfortolkningen af Bob Dylans mindre kendte sange var en flot præstation. Stykket fik derimod en stor mængde kritik for forsøget på at indføre præstationen på en teaterscene.

Tilbage til rødderne

Steffen Brandt pakkede derefter egoet sammen, efter at have udlevet solo-drømmen. I dag er TV-2 i fuld gang med at forberede deres tur – med albummet Tæt Trafik I Herning – som starter i Aarhus. Det har ikke været let at indhente forklaringer, der giver den fulde indsigt i Albummet og dets specifikke titel.

Måske TV2 snart smider en kommentar, og måske er genforeningen med Steffen Brandt og TV-2 i en topform, hvor de også indhenter en førsteplads på søgemaskinerne.

Se på TV2 – Steffen Brandt tager fusen på journalist